po vo
Nijkerk
5
mrt

Inspiratiebijeenkomst ‘Subsidieregeling begaafde leerlingen in het po en vo’

In het kader van de subsidieregeling ‘Begaafde leerlingen in het po en vo’ heeft de commissie die de aanvragen beoordeelt het plan opgevat om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk samenwerkingsverbanden en hun scholen gebruik maken van de kansen die de subsidieregeling biedt. In februari en maart 2019 worden acht inspiratiebijeenkomsten georganiseerd door de beoordelingscommissie. Deze bijeenkomsten vinden verspreid over het land plaats en zijn bedoeld voor bestuurders/vertegenwoordigers van samenwerkingsverbanden en hun scholen en alle betrokkenen die een begeleidende en/of coördinerende rol spelen m.b.t. passend onderwijs voor begaafde leerlingen.

Het doel van de bijeenkomsten is om informatie te bieden ter ondersteuning bij het indienen van aanvragen, zodat deze voldoen aan de gestelde criteria. Leden van de beoordelingscommissie delen informatie over de achtergronden van de subsidieregeling en over het aanvraagproces. Ook zijn zij beschikbaar voor de beantwoording van al uw vragen. Tijdens de bijeenkomst worden er praktijkvoorbeelden en denkrichtingen aangereikt m.b.t. thema’s waar in de aanvraag op gefocust kan worden, zodat u dit kunt vertalen naar activiteiten en aanpakken die passend zijn bij de ontwikkelingen binnen de regio van uw samenwerkingsverband. Er is tijdens de bijeenkomst ruimte voor uitwisseling op thema’s met betrokkenen van andere samenwerkingsverbanden om verdere inspiratie uit de praktijk op te doen en om van elkaar te leren. Opbrengsten van de bijeenkomsten worden beschikbaar gesteld via de Q&A op de website van DUS-i en via andere communicatiekanalen van diverse netwerken en verenigingen op het gebied van begaafdheid.

De bijeenkomsten zijn als volgt gepland:

DatumTijdLocatie
1Dinsdag 12 februariStand tijdens PO-congresUtrecht
2Dinsdag 12 februari19.00-21.30 uurAmsterdam
3Donderdag 14 februari15.00-17.30 uurDrachten
4Vrijdag 15 februari15.00-17.30 uurMeppel
5Woensdag 20 februari15.00-17.30 uurZutphen
6Vrijdag 22 februari15.00-17.30 uurBreda
7Dinsdag 5 maart15.00-17.30 uurNijkerk
8Maandag 11 maart10.00-12.30 uurVenlo

Aanmelden kan via de agenda op talentstimuleren.nl (via de data links hierboven). De hierboven genoemde locaties zijn in een aantal gevallen al definitief bekend (zie de locatie links), de overige zijn nog indicaties van de regio’s waar de bijeenkomsten zullen plaatsvinden. Bij aanmelding voor de bijeenkomst van uw keuze wordt u over de definitieve locatie geïnformeerd.

Wilt u ondersteuning bij het aanvragen van de subsidie, kom dan naar één van de inspiratiesessies!

Organiseert u zelf een bijeenkomst in uw regio? Dan kan een lid van de beoordelingscommissie wellicht hierbij aansluiten. Neem hiervoor contact op met d.houkema@nationaltalentcentre.nl om de mogelijkheden te verkennen.

» Op de website van DUS-i vindt u meer informatie over de subsidieregeling en het beoordelingskader


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video