vo
Utrecht
17
sep

Bijeenkomst samenwerking vo-vso

Op 17 september organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs een informatie- en werkbijeenkomst rondom het thema samenwerking tussen het vo en het vso.

Op 19 juni is er een bestuurlijke uitspraak van de PO-Raad, Lecso en de VO-raad gedaan ten aanzien van het invlechtingsvraagstuk. Zo wordt op lange termijn toegewerkt naar een Wet funderend onderwijs en komt er op korte termijn een actieplan voor de knelpunten die momenteel bestaan.

Dit actieplan wordt gevormd rondom vijf verschillende thema’s. Een van deze thema’s is samenwerking tussen vo en vso. De andere thema’s die in dit actieplan terugkomen zijn: arbeidsvoorwaarden vso, vaklokalen vso, EMB-leerlingen en de Wet funderend onderwijs.

Opzet

In de afgelopen periode is in het kader van de evaluatie passend onderwijs onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen vo en vso door Dolf van Veen. Hij zal tijdens deze ochtend de resultaten van dit onderzoek presenteren. Vervolgens zal er in verschillende groepen doorgesproken worden over diverse goede voorbeelden van samenwerking.

Programma

09.00-09.30 uur: Inloop

09.30-10.30 uur: Presentatie over de resultaten van het onderzoek naar samenwerking tussen vo en vso door prof. drs. Dolf van Veen

10.30-10.45 uur: Informatie over de stand van zaken rondom het actieplan “oplossen knelpunten tussen regulier en speciaal onderwijs” door Jessica Tissink van de VO-raad

10.45-11.00 uur: Pauze

11.00-12.15 uur: Presentatie praktijkvoorbeelden en nagesprek

12.15-12.30 uur: Korte terugblik, wensen voor vervolg en afsluiting

12.30-13.30 uur: Mogelijkheid tot nuttigen lunch (naar keuze)

Praktische informatie

Datum: 17 september 2018
Tijd: van 09.30 tot 12.30 uur
Locatie: UCK, Domplein 4 Utrecht
Voor wie: Voor docenten, teamleiders, directeuren en bestuurders van vo- en vso-scholen en swv-en
Kosten: Deze bijeenkomst is gratis
Aanmelden: gesloten


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video