po vo
VOLGT NOG
23
apr

Geannuleerd | Informatiebijeenkomst ‘Aan de slag met data’

Gezien de huidige omstandigheden rond het coronavirus vervallen tot de zomer de bijeenkomsten van het Steunpunt Passend Onderwijs. Lees meer.

——

Hoe gaat het met de jeugd bij u in de regio? Hoeveel leerlingen hebben extra ondersteuning nodig? Bent u ook wel eens op zoek naar cijfers over (passend) onderwijs en jeugdzorg voor uw regio? Data worden steeds belangrijker, maar hoe vindt u de juiste data die antwoord geven op uw specifieke vraag? Het Steunpunt Passend Onderwijs, het Nederlands Jeugdinstituut en het Dashboard Passend Onderwijs organiseren op donderdag 23 april een (gratis) bijeenkomst ‘Aan de slag met data’. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u meer informatie over de inhoud van de Monitor AOJ en Samenwerkingsverbanden op de kaart.

Alle gemeenten en samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland krijgen via de Monitor AOJ en Samenwerkingsverbanden op de kaart inzicht in de verbinding van onderwijs en jeugdzorg en het functioneren van het passend onderwijs. Dit inzicht in uw cijfers, resultaten en ontwikkelingen helpt niet alleen bij het afleggen van verantwoording, maar geeft ook informatie om op te sturen voor onderlinge afstemming en een effectieve (preventieve) aanpak.

Beide instrumenten zetten aan tot het voeren van een dialoog, zowel binnen de eigen organisatie als met andere gemeenten, samenwerkingsverbanden en schoolbesturen. Op basis van de verzamelde data – die ook onderling vergelijkbaar zijn – kan hierover een rijker gesprek worden gevoerd. De samenwerking voor wat kinderen, jongeren en hun ouders nodig hebben is het vertrekpunt.

Voor wie
Bereid u OOGO overleggen voor? Wilt u weten hoe het aanbod in uw regio is en of het dekkend is? Of hoe het staat met de financiën van samenwerkingsverbanden in het passend onderwijs? Meld u dan aan voor deze bijeenkomst. De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs po en vo en andere geïnteresseerden in de publieke cijfers rondom passend onderwijs, samenwerkingsverbanden en jeugdzorg. Tijdens deze informatiebijeenkomst ontvangt u een demonstratie van het gebruik van de twee instrumenten. U leert zoeken naar de specifieke data, die antwoord geven op uw concrete vraag.

Wanneer en waar?
De informatiebijeenkomst ‘Aan de slag met data’ wordt gehouden op donderdag 23 april 2020 van 10:00 tot 12:00 uur. De locatie volgt nog.

Aanmelden
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via de site van het Steunpunt Passend Onderwijs. U kunt zich via dit aanmeldformulier bij ons aanmelden.

 

 


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video