vo
Domstad Utrecht
9
okt

Ilias El Hadioui gastspreker op bijeenkomst

Onder het motto ‘Van uit zicht naar in zicht’ organiseren het Steunpunt Passend Onderwijs en het NJi op 9 oktober in Utrecht een bijeenkomst voor iedereen die een rol heeft in de zorg voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in het voortgezet onderwijs. Gastspreker is Ilias El Hadioui; socioloog en publicist over diversiteit en gelijke kansen in het Nederlandse onderwijssysteem.

De Transformatieve School

Centraal in de bijeenkomst staat de overgang van een leerling van school naar (bovenschoolse) voorziening, en weer terug. Wat gaat er vooraf aan plaatsing op de (boven)schoolse voorziening? Hoe ga je als school om met de leerling nadat deze een periode uit het reguliere onderwijs is geweest? Ilias El Hadioui spreekt hierover vanuit de vraag hoe je als school om kunt gaan met leerlingen die opgroeien tussen botsende codes van thuis, school en straat. Zijn baanbrekende methode ‘De Transformatieve School’ wordt op steeds met scholengemeenschappen en mbo’s gebruikt.

Workshops

Na het plenaire deel kunnen deelnemers in twee rondes workshops volgen die aansluiten bij thema’s als ‘Grip op de leerling: alert op signalen’; ‘Wat werkt in de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp?’ en ‘De leerling echt zien: hoe doe je dat?’ De bijeenkomst is gericht op medewerkers van (boven)schoolse voorzieningen en samenwerkingsverbanden, docenten, leerlingbegeleiders en teamleiders van scholen.

Meer informatie

Het definitieve programma volgt na de zomer; dan is ook inschrijving mogelijk. Reserveer nu vast woensdag 9 oktober in uw agenda!
Locatie is cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht.
Contactpersoon: Wendy Kunst, w.kunst@nji.nl.


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video