po vo so
online
10
mrt

Congres passend onderwijs: Hoe nu samen verder?

Alle leerlingen zoveel mogelijk thuisnabij en gezamenlijk laten leren. Dat is de ambitie die voortkomt uit de evaluatie passend onderwijs. In deze ambitie zit een duidelijke opdracht voor de onderwijsprofessionals: zij moeten steeds beter in staat zijn om de benodigde ondersteuning te bieden voor de leerlingen in de school. In deze gedachte zit ook de route richting inclusiever onderwijs opgesloten. Is dat onze stip op de horizon?

Zijn we op weg naar inclusie? Wat betekent het begrip inclusie voor jou? En wat betekent het in je rol als begeleider? Welke positie neem je in? De rol van de begeleider in de school wordt steeds crucialer. Dit vraagt om versterking van de ondersteuningsstructuur in de school.

Schrijf je nu hier in voor deelname aan de online conferentie.

Tijdens de conferentie delen we ervaringsverhalen vanuit het po, vo en het mbo, doe je nieuwe inzichten op en leer je van en met collega’s uit het hele land. Myrthe Meurders is onze dagvoorzitter en moderator. Zij leidt ons door de ochtend en gaat in gesprek met de sprekers over drie centrale thema’s:

Centrale thema’s
1. Passende ondersteuning in de klas • door Jaap Versfelt (Sessie is vol)
2. Leerling en ouder als gelijkwaardig partner • door Peter de Vries
3. Samenwerking onderwijs – jeugdhulp/zorg • door Wouter Hart (Sessie is vol)

Op maandag 8 maart en dinsdag 9 maart ontvang je op verschillende momenten inspirerende filmpjes van onze sprekers, links naar blogs en/of essays over de drie thema’s om warm te lopen en je voor te bereiden op deze conferentie. Deze informatie vormt het startpunt voor de verdieping die je tijdens de conferentie krijgt over het thema naar keuze. Actieve werkvormen staan centraal tijdens de verdiepingssessies waar we met elkaar gedurende een uur de diepte in gaan. De spreker van het thema intervenieert tijdens deze sessie en zal de groep een stap verder brengen door het geven van nieuwe en concrete impulsen.

Tijdens dit congres doe je nieuwe inzichten op en leer je van en met collega’s uit het hele land.

Doelgroep
Begeleiders en ondersteuners in het onderwijs (ib’ers, ambulant begeleiders, ondersteuningscoördinatoren, SLB’ers, teamleiders, schoolleiders).

Locatie 
De conferentie vindt online plaats.

Tijdstip
De livestream en de verdiepingssessies vinden plaats op woensdag 10 maart 2021 van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten
De kosten voor deelname aan de online conferentie bedragen 75 euro.

Dit congres wordt gezamenlijk georganiseerd door het Steunpunt Passend Onderwijs, de LBBO en de NVS-NVL.

 


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video