po vo
Diverse data en locaties
2
mrt

Communities of Practice starten in maart

Belangrijk onderdeel van de lerende aanpak ‘Met Andere Ogen’ zijn de Communities of Practice. Hierbij staat ‘samen leren en verbeteren’ rondom een bepaald thema centraal. Heeft u interesse? Meld u nu alvast aan als aandeelhouder. De online inschrijving voor de CoP start 7 februari.

We wisselen ervaring en kennis uit om de verbinding onderwijs-zorg-jeugd te verbeteren. We combineren praktijk, beleid en wetenschap: we leren van elkaar als deelnemers, van wetenschappelijk inzichten, van praktijkervaringen en van ervaringen van ouders & jongeren.

We starten in maart 2020 op vijf thema’s een community of practice. Per thema zijn er vervolgens vijf bijeenkomsten (zie onder). De keuze voor deze thema’s is gebaseerd op de (praktijk)vraagstukken uit de aanmeldingen van de inspiratieregio’s.

Waarom meedoen?
U bent onderdeel van een inspirerende leeromgeving waar u  kennis haalt, brengt, uitwisselt en verdiept. U verrijkt uw eigen werk, verbreed uw netwerk en krijgt ook de kans om vanuit uw eigen expertise de landelijke agenda te voeden. U bent onderdeel van de landelijke beweging om kansen voor kinderen echt een stap verder te brengen.

Voor wie?
De communities of practice zijn toegankelijk voor alle aandeelhouders van ‘Met Andere Ogen’. Bij elk thema is er plek voor 15 – 25 deelnemers.

Inschrijven
Heeft u interesse? U kunt de data van uw community of practice naar keuze alvast reserveren. Meer info over elke community volgt zo spoedig mogelijk. Inschrijven is online mogelijk rond 6 februari. Houd u hiervoor de website goed in de gaten. Om u in te schrijven, moet u zich eerst registeren als aandeelhouder.

Forum
Als aandeelhouder kunt u ook terecht op Forum op de website van de aanpak ‘Met Andere Ogen’. Hier kunnen aandeelhouders digitaal met elkaar kunnen inspireren, delen, informeren en enthousiasmeren.

 

 


Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video