vo
2 november 2020

Bericht voor samenwerkingsverbanden VO

Er is een mogelijke foute verwerking van de tellingen van residentiële leerlingen in het kijkglas en de kijkdoos en ontbrekende leerlingaantallen vo.

Zowel in kijkdoos februari 2020 als in het meest recente kijkglas vso van oktober 2020 kunnen bij swv’s ten onrechte residentiële leerlingen geregistreerd staan die elders staan ingeschreven. Hierover is inmiddels contact met DUO. Daarnaast laat Kijkglas 1 van begin oktober 2020 nog niet de leerlingaantallen VO zien. Hiervan verwacht DUO in november met gegevens te komen. De foutieve en ontbrekende informatie is ongelukkig voor swv’s die juist in deze periode werken aan hun begrotingen voor het komende jaar.

DUO geeft aan dat het de toewijzing betreft van residentieel geplaatste leerlingen aan samenwerkingsverbanden door DUO. Het heeft te maken met de invoering van het nieuwe inwinnen bij de VO-scholen: het oude systeem waarmee de Kijkglazen worden aangemaakt kon de juiste inschrijvingsgegevens niet meer inlezen. De oplossing van dit probleem bleek lastiger te realiseren dan verwacht. Helaas zijn de swv’s hiervan niet op de hoogte gesteld.

Het goede nieuws is dat op dit moment de tests lopen en dat naar verwachting in het eerstvolgende Kijkglas (medio november 2020) de juiste afleiding zal staan.

Deze fout kan dus ook bij uw swv optreden, ons advies is dit te checken en te controleren of het vanaf november 2020 goed gaat.


Nieuws 16 november 2020

Nieuwe handreiking en checklist aanwezigheid op school online

Ingrado heeft sinds kort een nieuwe handreiking aanwezigheidsregistratie en een checklist aanwezigheidsbeleid online staan. Beide hulpmiddelen dragen bij aan het […]

Meer lezen »

Nieuws 12 november 2020

Praktijkvoorbeeld ‘driehoeksgesprekken: meer aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling

In het praktijkvoorbeeld ‘Driehoeksgesprekken: praten mét in plaats van over leerlingen’ laat het Nijmeegse Dominicus College zien dat deze vorm […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video