po vo
28 maart 2018

Beleidsregel voor experiment samenwerking regulier en speciaal onderwijs

Reguliere vo-scholen en vso-scholen/vestigingen die willen integreren (waarbij de vso-school wordt opgeheven), maar deze stap geleidelijk willen zetten, kunnen deelnemen aan een vierjarig experiment.

In deze periode kunnen ze dan al groepen leerlingen onderling mengen, maar blijven beide scholen nog bestaan. Na de vier jaar gaan de scholen verder als één school. Scholen die vanaf volgend schooljaar willen deelnemen dienen voor 1 mei een volledige aanvraag te hebben ingediend. Ook vanaf het schooljaar 2019-2020 is deelname mogelijk.

De beleidsregel voor het experiment samenwerking regulier en speciaal onderwijs is gepubliceerd in de Staatscourant. Hierin staat ook meer informatie over hoe en waar een aanvraag kan worden ingediend.
Ook vindt u hier de tekst van de voorlichtingspublicatie met extra toelichting over het experiment.


Nieuws 12 juli 2018

Tien succesfactoren voor passend onderwijs

Op basis van de bijeenkomst over verevening in maart 2018 hebben deelnemers succesfactoren voor passend onderwijs geformuleerd. Tijdens de vervolgsessie […]

Meer lezen »

Nieuws 9 juli 2018

Passend onderwijs is passen en meten

De Tweede Kamer blijft kritisch op de uitvoering van passend onderwijs. Dat bleek begin juli in een reeks van overleggen […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video