Banner

Op vrijdag 23 juni ben je van harte welkom bij de Bossche Vakschool. VMBO S: Samen, Succes & Symbiose in het vo. Een inclusief traject vso en vmbo in Den Bosch. Sinds schooljaar 2018-2019 kunnen derdejaars vmbo-leerlingen van het Dieze College, een vso-school in Den Bosch, praktijkvakken volgen op de Bossche Vakschool (vmbo basis en kader). Gaat dat goed, dan stromen ze door naar het vierde jaar van de Bossche Vakschool om daar het volledige reguliere programma te volgen en het reguliere eindexamen te doen. Wanneer leerlingen hun vmbo-diploma halen, zijn ze heel erg trots. “Soms is het ook gewoon een kwestie van doen!”

De scholen staan op het punt om te gaan ‘samenwonen’. Op die wijze is het nog meer mogelijk om expertise te delen en voor leerlingen een nog beter onderwijsaanbod te doen dat verbindt en in- en uitwaaieren op vakgebieden voor leerlingen mogelijk maakt en daarmee de kans op diplomeren vergroot, vanuit echte inclusiviteit! De scholen delen graag wat heeft geholpen om aan de slag te gaan, de successen, maar ook de knelpunten die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen. Kijk hier en kijk hier voor meer informatie.

Benieuwd?

Wil jij de samenwerking tussen het Dieze college en de Bossche vakschool met eigen ogen zien, ga dan mee op werkbezoek 23 juni 2023.

Programma

10.00 – 10.30 uur    Kennismakingsrondje
10.30 – 11.15 uur     Presentatie door Istvan Turi en Fleur Cerini over de inclusieve manier
                              van werken
11.15 – 11.45 uur      Gesprek leerling en docent
11.45 – 12.30 uur     Ruimte voor gesprek met de deelnemers van het werkbezoek/lunch

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 23 juni 2023
Tijd: 10.00 – 12.30 uur inclusief lunch
Waar: Bossche Vakschool Bezoekadres: Hervensebaan 5, 5232 JL ‘s-Hertogenbosch
Voor wie: Medewerkers van scholen van het voortgezet onderwijs die al bezig zijn vorm te geven of plannen hebben voor een samenwerking richting inclusiever onderwijs.
Kosten: Er zijn geen kosten aan het werkbezoek verbonden
Aanmelden: In verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen kun je je helaas niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst.