po vo
21 januari 2019

Aanpak informatiebeveiliging en privacy voor po en vo

Het is van groot belang dat iedereen binnen de VO-schoolorganisatie bewust, zorgvuldig en verantwoord omgaat met persoonsgegevens. Bij het ontstaan van beveilgingsincidenten en datalekken spelen medewerkers een grote rol. Om dit te voorkomen heeft Wikiwijs, Kennisnet in samenwerking met de PO-Raad en VO-raad, een methode ontwikkeld om het bewustzijn onder medewerkers te vergroten en aan te scherpen.

Dialoog met medewerkers

Door negen weken lang wekelijks een (IBP)bericht te versturen met bijbehorende filmpjes en flyers wordt het kennis- en handelingsniveau van medewerkers verhoogd. Zo krijgen medewerkers meer inzicht in hun eigen rol en in het informatiebeveiliging- en privacybeleid (IBP-beleid) van de schoolorganisatie. Eventuele risico’s zoals datalekken worden hiermee verkleind, medewerkers zijn zich scherper bewust van het IBP-beleid van de eigen schoolorganisatie en hun eigen handelen hierin.


Nieuws 24 juli 2019

Het Jongerenpanel FNO – Zorg voor Kansen – zoekt nieuwe leden

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren tussen de 15-25 jaar met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat de panelleden bindt is […]

Meer lezen »

Nieuws 24 juli 2019

Bijeenkomst verkenning bevoegdhedenstelsel voortgezet onderwijs Praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs

Op dinsdagmiddag 10 september 2019 vindt er vanuit het ministerie van OCW een bijeenkomst plaats over bevoegdheden in het praktijkonderwijs […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video