po vo
21 januari 2019

Aanpak informatiebeveiliging en privacy voor po en vo

Het is van groot belang dat iedereen binnen de VO-schoolorganisatie bewust, zorgvuldig en verantwoord omgaat met persoonsgegevens. Bij het ontstaan van beveilgingsincidenten en datalekken spelen medewerkers een grote rol. Om dit te voorkomen heeft Wikiwijs, Kennisnet in samenwerking met de PO-Raad en VO-raad, een methode ontwikkeld om het bewustzijn onder medewerkers te vergroten en aan te scherpen.

Dialoog met medewerkers

Door negen weken lang wekelijks een (IBP)bericht te versturen met bijbehorende filmpjes en flyers wordt het kennis- en handelingsniveau van medewerkers verhoogd. Zo krijgen medewerkers meer inzicht in hun eigen rol en in het informatiebeveiliging- en privacybeleid (IBP-beleid) van de schoolorganisatie. Eventuele risico’s zoals datalekken worden hiermee verkleind, medewerkers zijn zich scherper bewust van het IBP-beleid van de eigen schoolorganisatie en hun eigen handelen hierin.


Nieuws 17 april 2019

Netwerkbijeenkomst (financieel) management, verantwoording en kwaliteitszorg

Op 28 november 2019 organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs (SPO) in Utrecht de landelijke netwerkbijeenkomst, waarin u op de hoogte […]

Meer lezen »

Nieuws 17 april 2019

Ontwikkelgroep schoolondersteuningsprofiel (SOP)

U kunt zich nu aanmelden voor de ontwikkelgroep schoolondersteuningsprofiel (SOP). Via het SOP kunnen scholen en lerarenteams aangeven hoe zij […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video