po vo so
1 april 2021

Aanmelden proeftuinen voor onderwijszorginitiatieven

De overheid gaat samen met onderwijszorginitiatieven in proeftuinen uitzoeken hoe het komt dat kinderen die intensieve ondersteuning nodig hebben niet altijd een maatwerkoplossing krijgen voor de combinatie van zorg en onderwijs. Initiatieven die een combinatie van onderwijs en zorg bieden, kunnen zich vanaf 31 maart 2021 tot en met 16 april 2021 aanmelden voor de Proeftuinen onderwijszorginitiatieven.

Met de uitkomsten van de proeftuinen kan bijvoorbeeld het aanbod, de financieringsvormen en wet- en regelgeving geoptimaliseerd worden.

Aanmelden

Wilt u een onderwijs- en zorginitiatief aanmelden als proeftuin? Of wilt u meer weten over de voorwaarden en de selectieprocedure? Ga dan naar de aanmeldpagina, klik hier. Tussen 3 en 6 mei 2021 informeert de overheid de geselecteerde onderwijszorginitiatieven over hun deelname. De proeftuinen starten in mei 2021 en lopen door tot en met juni 2022. Er kunnen ongeveer 10 tot 15 initiatieven deelnemen aan de proeftuinen.

Geselecteerde initiatieven krijgen een begeleider toegewezen. Kosteloos en voor een vast aantal uren. Met als doel de onderwijszorginitiatieven te adviseren, knelpunten te concretiseren en het maximale te halen uit regels en samenwerking tussen scholen, partners, zorgaanbieders, zorgkantoren, gemeenten en ouders.

Vragen

Heeft u nog vragen? Stel deze aan het projectteam Onderwijszorgarrangementen via het volgend e-mailadres: onderwijszorgarrangementen@minocw.nl.

Initiatief

De Proeftuinen onderwijszorginitiatieven zijn een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met als gezamenlijk doel de huidige maatwerkmogelijkheden meer onder de aandacht brengen. En verbeteringen te stimuleren waarmee kinderen die intensieve ondersteuning nodig hebben een maatwerkoplossing krijgen voor de combinatie van zorg en onderwijs. Zodat zoveel mogelijk kinderen de ontwikkeling krijgen die zij verdienen. Zie voor meer informatie de Kamerbrief onderwijs en zorg.

Meer weten en aanmelden

Zie deze pagina op de website van de Rijksoverheid.


Nieuws 16 april 2021

Junior Ondersteuningsplan te downloaden

Naast het gebruikelijke Ondersteuningsplan heeft SPPOH ook een Junior Ondersteuningsplan ontwikkeld. De kinderen van groep 8 op De Paradijsvogel en […]

Meer lezen »

Nieuws 16 april 2021

Thuishouden leerling melden bij Veilig Thuis?

De PO-Raad en VO-raad signaleren dat er in de sector onduidelijkheid bestaat rondom het melden bij Veilig Thuis, als ouders […]

Meer lezen »

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Bekijk praktijkvoorbeelden

Scan Passend Onderwijs

Vul de Scan Passend Onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Doe de Scan Passend Onderwijs

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.

Bekijk video